Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Türk
Mutfağı Haftası dolayısıyla Gastronomi Günleri etkinlikleri çerçevesinde
üniversite öğrencileri arasında bir yemek yarışması organize etti.
Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu,
Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Aşçılık programları tarafından düzenlenen
Gastronomi Günleri'nde öğrenciler arasında bir yemek yarışması gerçekleşti. İlk
kez düzenlenen bu yarışmada öğrenciler, Çorum'a özgü lezzetlerle birbirleriyle
yarıştılar. Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. SBMYO
Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık, Türk mutfağının önemini vurgulayarak, bu mirasın
keşfedilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.
Sayın Doç. Dr. Işık, gençlerin Türk gastronomi kültürüne ve
özellikle Çorum mutfağına ilgi duymalarını sağlamak amacıyla bu yarışmayı
düzenlediklerini belirtti. Yarışmaya Hitit Üniversitesi'nin çeşitli
fakültelerinden ve meslek yüksekokullarından toplam 54 öğrencinin başvurduğunu
ve 6 farklı kategoride yarıştıklarını açıkladı: "Kıtırlı Düğün Çorbası,
Mercimekli Hamur Aşı, Efelek Sarması, Soğan Gallesi, Leblebi Helvası, Çorum
Baklavası". Öğrencilerin yeteneklerini sergilediği bu yarışmanın, onların
kendilerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine fırsat sunduğunu ifade etti.
Hitit Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Osman Öztürk,
Çorum'daki meslek yüksekokulunun önemini vurgulayarak, Anadolu'nun kültürel ve
tarihi birikiminin bir yansıması olduğunu belirtti. Okulun bu tür etkinliklerle
Çorum'un zenginliğini tanıtmaya katkı sağladığını dile getirdi. Yarışmanın bu
yıl ilk kez düzenlendiğini ve bundan sonra geleneksel hale geleceğini söyleyen
Öztürk, etkinliklerin kültürel mirasın devamı için önemli olduğunu vurguladı.
Okul yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Sayın Prof. Dr. Öztürk, Alaca ilçesindeki Aşçılık bölümünün
ardından merkezde de açılan bölümün Çorum'un gastronomi alanındaki
ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi. İlgili kurumların desteğiyle Çorum'un
gastronomi potansiyelinin artık hazır olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Dr.
Halil İbrahim Aşgın ise şehirlerin sadece fiziksel açıdan değil, kültürel
olarak da gelişmesinin önemine değindi. Belediyenin kültürel mirasa sahip
çıktığını ve gastronomi alanında da çalışmalar yaptığını ifade etti. Yarışmada başarılı olan öğrencilere ödülleri
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.
Ali Osman Öztürk, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık ve Aşçılar
ve Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak tarafından verildi.